Over het hotel
De Chef
Na zijn studies aan de koksschool Ter Duinen leerde Jan Verhelst de praktijk in de betere Belgische restaurants zoals Apicius in Gent en Renardeau in Beervelde. Maar al snel ontdekte Verhelst dat hij iets anders wilde. Hij trok naar Californië en werkte er in verschillende restaurants. In Club Satay leerde hij niet alleen de keuken van Zuidoost-Azië kennen maar ook zijn Amerikaans-Filippijnse vriendin Caroline Buensalido. Na nog een leerzaam jaar bij een Japanse sushimeester opende het koppel in 2003 restaurant Lotus Root, genoemd naar een winterharde waterplant uit Azië.
California Inspired Cuisine
Californië is een smeltkroes van culturen en nationaliteiten en deze bonte mengelmoes heeft zich ook vertaald in een keuken die het beste van verschillende werelden samenbrengt. California style cooking is dan ook één van de meest gevarieerde keukens ter wereld, elementen uit de klassieke kookkunst en de Californische keuken worden samengebracht met ingrediënten en kooktechnieken uit Japan en Zuidoost Azië. Het resultaat is een heel persoonlijke combinatie van verse producten met klassieke technieken, Californische & Aziatische invloeden, gebaseerd op de achtergrond van de chef en zijn inspiratie van het moment. De vaak verrassende gerechten uit deze inventieve keuken zijn licht, fris, creatief en evenwichtig. Zware, rijke sausen, de overvloedige rijke aard van gerechten, of zelfs de soms kenmerkende overgaarheid werden achterwege gelaten. Gezond eten staat centraal.Tijdens de demonstratie 'California Inspired Cuisine' passeren vegetarische, oosterse gerechten, desserts, soepen, wild, vis, vlees of gevogelte de revue, afhankelijk van het seizoen en de inspiratie van de chef.