Weekendesk
🇧🇪 Al onze geselecteerde hotels zijn corona proof**
📅 Gratis annuleerbaar tot 2 dagen voor vertrek**
✅ Boek nu, betaal later in 4 termijnen**

Maak van 21 juli ook jouw feestdag

16 juli 20192 min leestijd
Feestdag België

Waar vier jij onze Nationale Feestdag? Toch niet in je luie zetel, zeker? Trek erop uit! Want als er iets is waar België in uitblinkt, dan is het wel feesten. Ook op 21 juli! Hieronder vind je onze tips.


Brussel

In de hoofdstad is het officiële deel van de viering, met het defilé en de vliegtuigen die de koning komen begroeten. Tussen Wetstraat en Justitiepaleis vind je het traditionele Feest in het Park: veel muziek, folkloristische animaties en spelletjes voor kinderen. Last van een knorrende maag? Op het Vossenplein kan iedereen vanaf 16 uur smullen van verse mosselen met frietjes. Maak het gerust laat, want om 23 uur is er een knallend vuurwerk. Nu nog passende kledij, bij voorkeur in zwart, geel en rood, en je bent er helemaal klaar voor!

Antwerpen

Ook in Antwerpen is er een groot mosselfestijn. In de monumentale Lichtstaat in het Felixpakhuis aan het Willemdok mag iedereen aanschuiven! Als je tenminste weer honger hebt, want eerder op de dag is al een brunch in Park Spoor Noord… Tussendoor kan je een theater- of circusvoorstelling meepakken, want de Zomer van Antwerpen is weer begonnen.

Namen

De Nationale Feestdag is perfect om eens een kijkje over de taalgrens te nemen. In het altijd charmante Namen beginnen ze al met vieren op 20 juli met een geweldig vuurwerk aan de Maas. Een dag later is er volop muziek, een rommelmarkt, vertier voor kinderen en een gigantische barbecue. Onze tip: combineer de Nationale Feestdag met een lang weekendje Namen!