📍Selectie van aanbiedingen bij jou in de buurt**
📅 Gratis annuleerbaar tot 2 dagen voor vertrek**
✅ Boek nu en betaal later of in termijnen**.
HomeBlog

Originele én fantastische restaurants om te proberen in 2022

15 december 20212 min leestijd
Belgische keuken met frietjes

Zin in een culinair weekendje weg of gewoon een topavond in een supergoed én origineel restaurant? We maakten een top 7 op.

Meest originele restaurants van België

1. Dinner in the Sky

Dineren op een platform in de lucht, terwijl je een topchef jouw maaltijd ziet klaarmaken, durf jij het aan? Dinner in the Sky is vandaag een groot succes in meer dan 60 landen over de hele wereld! Deze maand kan je al zwevend dineren in Brussel, boven het Martelaarsplein. Deze editie is helaas volzet, maar je kan al reserveren voor de volgende edities.

2. Dinner On The Lake

In Averbode, prachtige gemeente in de Kempen, kan je deze unieke restaurantervaring beleven. Op een drijvend platform, dat je naar het midden van een meer voert word je getrakteerd op een live cooking sessie. Dit jaar is er een nieuw concept bijgekomen ‘The Floating Table On Tour’, die verschillende locaties aandoet.

3. Restaurant SAN

Koken met voedseloverschotten, het klinkt voor jou misschien eerder als iets dat je gewoon thuis weleens doet. Maar Restaurant SAN maakte er een culinair hoogstaand concept van. In elk gerecht worden immers restjes verwerkt! Ook gaan de eigenaars er prat op dat de producten van lokale origine zijn én seizoensgebonden.

4. Tram Experience

De Tram Experience is een designrestaurant in een – jawel – rijdende (gerenoveerde) tram uit de jaren 70. Gedurende meer dan 2u doorkruis je de Brusselse straten, terwijl je geniet van een heerlijk meergangenmenu, bereid door een paar van de beste koks van het land. Het prijskaartje is niet mals, maar de ervaring is onvergetelijk!

5. L'épicerie du Cirque "under the Palm Trees"

Topchef en rasechte Antwerpenaar Dennis Broeckx verwelkomt je in dit uniek zero waste restaurant. Hier wordt bijna niets weggegooid. Fruitoverschotten worden bijvoorbeeld verwerkt in sauzen en cocktails en bloemkoolrestjes in soep. De gerechten zijn bovendien stuk voor lokaal en seizoenaal. Hier dineren is dus ook een beetje bijdragen aan een betere wereld!

6. Restaurant Silo’s

De brasseriekeuken is tegenwoordig razend populair. Weg met de traditionele restaurants waar je stijf in het hemd dineert en het niet te luid probeert te maken! Gezelligheid en lokale gerechten aan een betaalbare prijzen zetten tegenwoordig de toon. Een van de topbrasserierestaurants in België is Silo’s in Boortmeerbeek. Hier serveren ze eerlijke basisgerechten in een uniek authentiek, exotisch interieur.

7. Frites Atelier

Het streetfood concept is sinds de coronacrisis een pak populairder, aangezien de restaurants hun deuren moesten sluiten. De meest typische Belgische streetfood lekkernij is (natuurlijk) het klassieke pakje frieten. Maar sterrenchef Sergio Herman doet er met zijn gerechten in het Frites Atelier letterlijk en figuurlijk een schepje bovenop. Je kan er bijvoorbeeld frietjes met truffels en gegratineerde kaas krijgen of met pulled pork. De keuze is verrassend en origineel! 

Op zoek naar leuke hotels met restaurant? In al onze gastronomische hotelaanbiedingen zijn een of meerdere heerlijke diners inbegrepen! Bekijk de aanbiedingen hier

Ontdek onze culinaire weekendjes weg