Weekendesk
🇧🇪 Al onze geselecteerde hotels zijn corona proof**
📅 Gratis annuleerbaar tot 2 dagen voor vertrek**
✅ Boek nu, betaal later in 4 termijnen**

Op herfstwandeling in Vlaanderen? Dit zijn onze aanraders

20 september 20212 min leestijd
Wandelingen Vlaanderen

Vallende kastanjes, kleurrijke bladeren, pompoenen en al eens de chauffage moeten opzetten. Ja, we merken het aan alles: de herfst is begonnen. En dat is natuurlijk het ideale seizoen om gezellig te gaan wandelen! Maar we horen het je al denken: Vlaanderen kent ontelbaar veel mooie wandelroutes. Waar dan te beginnen? We helpen je op weg.

Mooiste wandelingen Vlaanderen

1. Limburg en Antwerpen

Wandelingen Vlaanderen: Limburg en Antwerpen

Als het over wandelen in Limburg en Antwerpen gaat, dan denken we natuurlijk meteen aan de Kempen. De prachtige naaldbossen, heidegebieden, zandvlaktes en valleien zorgen voor eindeloos wandelplezier. Enkele aanraders zijn de wandelroutes in

  • Het Grenspark Kalmthoutse Heide;
  • de bossen van Lichtaart;
  • de Vallei van de Zwarte Beek.

Niet te vergeten in de Limburgse Kempen is het Nationaal Park Hoge Kempen. Het landschap met terrils en meren dat je hier kan ontdekken doet veel denken aan Oostenrijk of Zwitserland, of - dichterbij - de Ardennen. De Panoramaroute volgen is de beste manier om ervan te genieten. 

Nog in Limburg te vinden is de Voerstreek, iets minder bekend als wandelgebied, maar daarom niet minder mooi. Het heuvelachtig en idyllisch landschap lijkt je wel te katapulteren naar lang vervlogen tijden. We raden hier de Bronnenwandeling aan, in 2012 verkozen tot Mooiste Wandelroute van Vlaanderen! 

2. Oost-Vlaanderen

Wandelingen Vlaanderen: Oost-Vlaanderen

Een paar van de mooiste wandelingen in Vlaanderen bevinden zich in de Vlaamse Ardennen, de streek die velen enkel van de beelden van de Ronde van Vlaanderen kennen. De schattige dorpjes, glooiende weidelandschappen en kasseiwegen vragen gewoon om befietst, maar zeker ook om bewandeld te worden.

Wandelingen Vlaanderen: Oudenaarde

Plekjes om te ontdekken zijn Kwaremont, Kluisbergen, Ronse en Oudenaarde. Een prachtige wandeling kan je bijvoorbeeld maken in het Muziekbos in Ronse

Nog enkele adembenemend mooie wandelingen in Oost-Vlaanderen kan je maken in:

  • de Oude Kalevallei;
  • bij het Kasteel van Ooidonk;
  • in het park Bourgoyen-Ossemeersen.

Meer inspiratie nodig? Lees dan deze blog.

3. West-Vlaanderen

Wandelingen Vlaanderen: Vlaamse Kust

Wie West-Vlaanderen en ontspanning zegt, kan niet anders dan in een adem ook de Vlaamse Kust te noemen. Want het is natuurlijk daar dat menig Vlaming regelmatig gaat uitwaaien en relaxen. Wandelen in de duinen, op het strand of in de stad, gevolgd door een lekkere pannenkoek of visgerecht, welk programma is beter om je zondag door te brengen? Topwandelingen aan de Kust zijn onder meer de Zwinwandelroute, de wandeling in de Duinbossen van De Haan en de Westhoekwandelroute in De Panne. 

Wandelingen Vlaanderen: Heuvelland

Andere streek in West-Vlaanderen om al wandelend te ontdekken is het Heuvelland, bekend van de vele getuigenheuvels die het landschap verfraaien. Het wandelknooppuntennetwerk Heuvelland is uitgebreid en doorkruist de mooiste plekjes van de streek. Een daarvan is de Kemmelberg, waar je prachtige wandeltochten kan maken, tijdens dewelke je getrakteerd wordt op adembenemende vergezichten.

Nog een paar unieke wandelplekken in West-Vlaanderen zijn:

  • de Blankaart in Diksmuide;
  • Gulke Putten in Wingene;
  • Landschapspark Bulskampveld in Beernem.

Op zoek naar een hotel voor een herfstweekendje weg? Bekijk dan onze pagina met tijdelijke topaanbiedingen tijdens de herfstvakantie