Weekendesk
🇧🇪 Al onze geselecteerde hotels zijn corona proof**
📅 Gratis annuleerbaar tot 2 dagen voor vertrek**
✅ Boek nu, betaal later in 4 termijnen**

Meest unieke en mooiste plekken in België? Dit is onze top 5

18 november 20213 min leestijd
Verken België zoals je het nog nooit hebt gezien

Brugge, Antwerpen en Oostende, denk jij de leukste plekken in België zoal te kennen? Dan zijn wij er om je het tegendeel te bewijzen! Want onderstaande verborgen parels kende je misschien nog niet… 

Mooiste dorpjes België

Wéris

Dolmer en menhir in Wéris

Wéris, op een boogscheut van Durbuy, wordt door menig reisfanaat beschreven als een van de mooiste dorpen van België. En terecht! Niet alleen zijn er hier heel wat prehistorische menhirs en dolmens om je aan te vergapen, in het dorpscentrum is het ook gewoon gezelligheid troef. En wat meer is: in de omgeving kan je heerlijk wandelen.

Een pareltje in Wéris is La Maison de Hary Cot, genoemd naar het sprookje Jaap en de bonenstaak. Dit schattige huisje herbergde vroeger een restaurant, dat recentelijk helaas de deuren moest sluiten.

Onze hoteltip: Azur en Ardenne

Halle

de poort van Halle

Het Hallerbos is vooral bekend omwille van de paarse hyacinten. Deze bosbloemen vormen in de vroege lente immers een prachtig tapijt en maken van dit bos een toeristische trekpleister. Maar ook in andere seizoenen is het hier heerlijk vertoeven!

Het Hallerbos ligt in Halle, een charmant historisch stadje in het zuiden van Vlaams-Brabant. In de buurt zijn must-do’s ook nog:

  • het Kasteel van Gaasbeek;
  • de Zuunvallei
  • het Provinciedomein Huizingen.

Onze hoteltip: Gosset Hotel Brussels 

Villers-la-ville

Ruïnes van de Abdij van Villers

In het groene hart van Waals-Brabant vind je een van de mooiste abdijen van België: de Abdij van Villers. Je kan de prachtige ruïnes van deze cisterciënzerabdij en de tuinen bezoeken, een onvergetelijke ervaring! 

De abdij pakt daarnaast uit als cultureel centrum, aangezien er regelmatig ateliers en evenementen georganiseerd worden. Neem zeker eens een kijkje op de website om er meer over te ontdekken.

Onze hoteltip: Les 3 Clés

Bouillon

een avond in Bouillon

Bouillon wordt in een adem genoemd met de Burcht of het Kasteel van Bouillon. Dit is een van de meest bekende bezienswaardigheden België! Dit prachtig middeleeuws kasteel is dan ook een unicum in ons land. Het bezoeken van dit kasteel is erg de moeite, niet in het minst omwille van het majestueus zicht over het omliggende landschap. 

Maar er is nog veel meer te doen dan dat. Zo is de Abdij van Clairefontaine een must-do en kan je er geweldig kajakken op de Semois. Bouillon is daarom de ideale plek voor een superleuk weekendje met het hele gezin!

Onze hoteltip in Bouillon: Hotel de la Poste - Relais Napoléon III  

Malmedy

Saint Pierre Malmedy

Wie Hoge Venen zegt, zegt Malmedy. De reden is niet alleen dat dit een mooi stadje is, maar ook dat er op cultureel vlak heel wat te beleven valt. Daarbij denken we aan de prachtige kathedraal, de vele tentoonstellingen en het gastronomisch aanbod. Je vindt hier immers heel wat geweldige restaurants.

Nog noemens- én Instagramwaardig is de Rocher de Falize, wat bij jou zeker ook wel een belletje doet rinkelen. Hier, maar ook elders in de buurt van Malmedy kan je de meest indrukwekkende panoramische wandelingen maken!

Onze hoteltip: Silva Hotel Spa-Balmoral 

Nog inspiratie nodig voor een ontspannend weekendje weg? Lees dan onze blog over mooie plekken op maximum een uurtje rijden van Brussel, Antwerpen, Brugge en Gent.