Weekendesk
🇧🇪 Al onze geselecteerde hotels zijn corona proof**
📅 Gratis annuleerbaar tot 2 dagen voor vertrek**
✅ Boek nu, betaal later in 4 termijnen**
HomeBlog

Vakantie aan zee? Trek deze zomer naar het veelzijdige Zeeland!

23 juni 20224 min leestijd
hotel zeeland

Zin in een vakantie op hotel aan zee? Zeeland heeft enorm veel te bieden tijdens de zomer. Het zal je dan ook niet verbazen dat het een populaire vakantiebestemming is. Volgende plekken vinden wij het meest bijzonder.

Gezellige steegjes en terrasjes in Middelburg

hotel zeeland

Middelburg, de hoofdstad van Zeeland, telt meer dan 1200 gerestaureerde monumenten die getuigen van de rijke geschiedenis. Je kan wandelen in de steegjes, maar ook een boottochtje is een manier om de sfeer op te snuiven. 

Tijdens de zomer is het gezellig druk op de terrasjes rondom het centrale plein, waar je kan genieten van een drankje of Zeeuwse specialiteiten, zoals oesters.

Must-do in Middelburg is de abdijtoren Lange Jan beklimmen, met als beloning een prachtig zicht op de stad en de zee. Je kan in de verte het schiereiland Walcheren zien! 

Daarnaast is het laatgotische stadhuis erg de moeite. Dit gebouw wordt soms de belangrijkste bezienswaardigheden van heel Nederland genoemd.

Wellnesscentra, stranden en natuur in Domburg

hotel zeeland

Domburg wordt vaak omschreven als een van de mooiste kustplaatsen van Nederland. Het uniek Zeeuws licht is daar een van de belangrijkste redenen voor. De stad trok indertijd zelfs kunstenaars als Pieter Mondriaan en Jan Toorop aan, die zich hier lieten inspireren.

Bovendien staat Domburg al eeuwenlang bekend als kuuroordstad. En je vindt er inderdaad nog steeds veel wellnesscentra en -hotels. Gecombineerd met de charme van het stadje en de omgeving - met een prachtig bos en kasteel - is Domburg dan ook uitgegroeid tot een aanrader voor wie op zoek is naar een ontspannende vakantie.

De langste boulevard van Nederland in Vlissingen

hotel zeeland

Je weet het of je weet het niet: in Vlissingen vind je de langste boulevard van heel Nederland. Een wandeling langs deze boulevard met zicht op zee - en af en toe een strandstop natuurlijk - is hier dan ook een must-do.

Maar ook de binnenstad is een streling voor het oog. Het stadsgezicht is immers beschermd en je vindt er honderden monumenten. Er zijn aangeduide routes die je helpen om ze te ontdekken.

In de binnenstad heerst er tijdens de zomermaanden bovendien een gezellige drukte: met de vele winkels en terrasjes

Een prachtig strand en natuurgebieden in Oostkapelle

hotel zeeland

Oostkapelle is een dorp op het schiereiland Walcheren. Wat is hier zo bijzonder?

  • Het strand van Oostkapelle, dat al vier keer de prijs van ‘Schoonste Strand van Nederland’ won.
  • De Manteling en Oranjezon, beide natuurgebieden met prachtige duinen en bossen.
  • Kasteel Westhove, een 12e-eeuws kasteel dat op de top 5 kastelen van Nederland prijkt.
  • De seizoensmarkt: hier kan je tijdens de zomermaanden elke donderdag naartoe, tussen 10u en 19u.

Westkapelle: een must-do voor strand- en watersportliefhebbers

hotel zeeland

Ten westen van Oostkapelle ligt – surprise, surprise – Westkapelle. Maar ondanks wat je misschien zou verwachten, grenzen beide dorpen niet aan elkaar. Ze worden van elkaar gescheiden door Domburg.

Westkapelle staat bekend als de place-to-be voor strand- en watersportliefhebbers. Hier vind je immers een heerlijk lang en breed zandstrand.

Maar ook actieve vakantiegangers vinden hier iets van hun gading. Ten zuiden van Westkapelle vind je bijvoorbeeld een prachtig duinenlandschap waar je lange wandelingen en fietstochten kan maken. 

Het beste weer van Nederland in Zoutelande

hotel zeeland

Volgens weerkundigen is het weer in Zoutelande meestal net iets beter dan in de rest van Zeeland. De temperatuur ligt er gemiddeld een paar graden hoger dan in de omliggende kustplaatsen. Daarom heeft deze badplaats de naam Zeeuwse Rivièra gekregen.

Het strand zelf is ook fantastisch: het is maar liefst 5 km lang en wordt begrensd door metershoge groene duinen. Een prachtig zicht! 

Het centrum van Zoutelande is bovendien een leuke plek om terrasjes te doen en te winkelen, met de Langstraat als meest populaire straat. Een leuke afwisseling na een dagje zonnen op het strand!

Een pittoresk dorp en 17 km aan zandstranden in Renesse

hotel zeeland

Renesse is een pittoresk dorp op het eiland Schouwen-Duiveland. Tijdens de zomer is het er gezellig druk, want dan is er heel wat te beleven. Denk aan stranden, cafés, clubs, een wekelijkse markt, een casino en talloze restaurants.

In totaal heb je in Renesse maar liefst 17 km aan zandstranden, mooi verdeeld in familiestranden, watersportstranden, natuurstranden enzovoort. Voor ieder wat wils dus!

In de omgeving kan je bovendien zalig fietsen en wandelen in de duinen, bossen, polders, door andere gezellige dorpjes… 

Een waterpark, zomermarkt en bierbrouwerij in Kamperland

hotel zeeland

Kamperland is de grootste plek op het eiland Noord-Beveland. Eens een onbekend landbouwdorp is het vandaag een toeristische spot, compleet met jachthaven, en heel wat winkels en restaurants. Leuk weetje - passend bij de naam van het dorp: je vindt hier veel bungalowparken en campings.

To do’s in Kamperland:

  • Bezoek de Bierbrouwerij Emelisse, waar je een rondleiding met proeverij kan boeken.
  • Leef je uit in het Deltapark Neeltje Jans. Hier kan je zeehonden spotten, een bezoekje brengen aan het aquarium en zwemmen in het waterpark. Superleuk om met het hele gezin te doen!
  • Snuister rond op de zomermarkt, met kraamhouders in typisch Zeeuwse klederdracht.

Hotel Zeeland? Check al onze aanbiedingen op deze pagina.