Weekendesk
🇧🇪 Al onze geselecteerde hotels zijn corona proof**
📅 Gratis annuleerbaar tot 2 dagen voor vertrek**
✅ Boek nu, betaal later in 4 termijnen**
HomeBlog

48 uur in… Amsterdam: 14 x toffe dingen om te doen en zien

28 juli 20224 min leestijd
Geniet van een fietstocht door de meest fietsstad ter wereld.

Van indrukwekkende monumenten en musea tot gezellige restaurants en prachtige parken: Amsterdam has it all! We overlopen de leukste dingen om te doen tijdens jouw citytrip in de hoofdstad van onze noorderbuur.

Wat te doen in Amsterdam

De must-do bezienswaardigheden en musea


Van Gogh Museum

Het Van Gogh Museum herbergt de grootste collectie werken van de meest bekende voorloper van het expressionisme. Er zijn meer dan 200 schilderijen en 500 tekeningen te vinden: landschappen, stillevens en zelfportretten. 

Daarnaast kan je in het Van Gogh Museum talloze werken van tijdgenoten - impressionisten en post-impressionisten bewonderen, die ofwel een inspiratie waren voor Van Gogh, ofwel zelf beïnvloed werden door zijn werken.

De Dam

In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden is De Dam in Amsterdam geen dam. Het is het belangrijkste plein van Amsterdam. Hier werd ooit een dam op de rivier de Amstel gebouwd, wat deze plek haar naam heeft gegeven.

De Dam heeft een interessante geschiedenis die je kan ontdekken in de verschillende monumenten en gebouwen rondom het plein: het Nationaal Monument, de Nieuwe Kerk en het Koninklijk Paleis. Ook leuk is het feit dat er elke dag straatartiesten aanwezig zijn, die de omstaanders entertainen.

 

De Wallen

Slenter door een van de meest historische buurten: de Wallen.

Het klinkt misschien een beetje bizar, maar een van de must-do’s in Amsterdam is De Wallen bezoeken, ook wel bekend als de Rosse Buurt.

Naast het feit dat de rode verlichting ’s avonds zorgt voor een heel bijzondere sfeer, is er nog een reden waarom een wandeling in De Wallen de moeite waard is. En die is dat dit een van de oudste én mooiste wijken van Amsterdam is!

 

Anne Frank Huis

Je kunt Amsterdam niet verlaten zonder het Anne Frank Huis te bezoeken.

Het verhaal van dit Joods meisje ken je vermoedelijk wel. Anne Frank dook met haar familie onder in een achterhuis aan de Prinsengracht 263. Ze beschreef haar leven daar in geuren en kleuren in haar dagboek. Dit boek werd na de oorlog teruggevonden. En de rest is geschiedenis. 

Haar verhaal ontdek in de woning waar de familie destijds woonde - het Anne Frank Huis gedoopt - aan de hand van dagboekcitaten, foto’s, filmfragmenten en voorwerpen. Let wel, je moet op voorhand online een ticket kopen, want er wordt met tijdsloten gewerkt.

Een boottochtje maken

Een boottochtje op de kanalen of grachten van Amsterdam is een van de leukste dingen om te doen in de Nederlandse hoofdstad, zeker als het mooi weer is! Er zijn verschillende punten waar begeleide rondvaarten starten, bijvoorbeeld vlak bij het centraal station.

Amsterdam ontdekken met de fiets

Aangezien Nederland zowat het fietsland van Europa is, mag het je niet verbazen dat de beste manier om de stad te ontdekken per fiets is. 

Je kan op heel veel plaatsen een fiets huren, bijvoorbeeld bij Holland Rent-a-Bike of Amsterdam Bike Rent. Een van de leukste fietstochten is de route van het centrum naar de Zaanse Schans, een soort van windmolendorp met houten huisjes. 

Koffiebars, cafés en restaurants

De Nederlandse keuken mag dan wel niet bekend staan om de gastronomische toppers, toch zijn er een aantal typische lekkernijen die de moeite zijn om te proberen. Denk aan broodje haring, bitterballen, stroopwafels, poffertjes en rijsttafel. 

Je kan ervan genieten in een van de gezellige restaurants in de stad. Van Indonesische en Japanse tot Italiaanse en Franse restaurants: in Amsterdam is er voor ieder wat wils! 

Laat je verleiden door de Amsterdamse gastronomie: Bitterballen.
Onze aanraders:
  • Fiaschetteria Pistoia, een Italiaans restaurant met vintage decoratie;
  • Wijmpje Beukers, een gezellig typisch Nederlands eetcafé;
  • Blue Amsterdam, een rooftopbar waar je kan ontbijten en lunchen;
  • Bar Botanique, een hippe hotspot met een quasi volledig groen interieur;
  • LOT61, bekend als de plek waar je de lekkerste koffie van de stad kan krijgen.

Parken

Wist jij dat de tulp het nationale symbool van Nederland is? Het mag je dan ook niet verbazen dat je Nederland her en der tulpenparken en -tuinen vindt.

Keukenhof is met zijn 32 ha de grootste tulpentuin in Amsterdam en een must-do wanneer je tijdens de lente in de stad bent. Momenteel is het niet geopend, maar volgend jaar zal Keukenhof opnieuw toegankelijk zijn, meer bepaald van 23 maart tot 14 mei 2023.

Vondelpark

Het Vondelpark is een groene oase waar Amsterdammers vaak naartoe komen om te joggen of te wandelen. In het midden heb je een vijver omzoomd door grasvelden, waar je bijvoorbeeld kan picknicken.

Tijdens de zomer vinden er allerlei evenementen plaats, zoals concerten en theatervoorstellingen. Bovendien vind je in het park verschillende restaurants en cafés.

Amsterdamse bos

Dit landschapspark is maar liefst 1000 ha groot en is zeer populair bij Nederlanders én buitenlandse toeristen. Naar schatting krijgt het Amsterdamse Bos jaarlijks zo’n 4,5 miljoen bezoekers.

De reden is duidelijk: tijdens de zomer valt er hier zeer veel te beleven. Er zijn bijvoorbeeld talloze prachtige uitzichtpunten, restaurants, sportclubs en meren waarin je mag/kan zwemmen.

In Amsterdam is het de moeite waard om de bossen te bezoeken zoals: Amsterdamse bos.

Waar logeren?

Onze lokale adresjes, waar we je de beste arrangementen kunnen aanbieden zijn:

Hard Rock Amsterdam American Hotel, vlak bij De Dam

Hotel Espresso, vlak bij het Van Gogh Museum;

Fletcher Hotel-Restaurant De Witte Raaf, vlak bij Keukenhof

Olympic Hotel, vlak bij het Vondelpark.

Zit jouw droomhotel hier nog niet tussen? Neem dan eens een kijkje op de hotelpagina ‘Amsterdam’