📍Selectie van aanbiedingen bij jou in de buurt**
📅 Gratis annuleerbaar tot 2 dagen voor vertrek**
✅ Boek nu en betaal later of in termijnen**.
Weekendje weg in Brussel
HomeWeekend BelgiëWeekend Brussels gewestWeekend Brussel

Weekendje weg in Brussel

Een weekend Brussel? Een echte aanrader voor jong en oud! Beleef een veelzijdig weekend in Brussel en ontdek de verschillende verrassingen van de stad. Overnacht in de hipste hotels die de stad te bieden heeft en ontspan helemaal tijdens een...Lees verder

35 aanbiedingen
1 - 24 resultaten 35
gift
Waarom zou je geen vakantie cadeau doen?

Met onze cadeauverblijven geef je de ervaring van je keuze: de gelukkigen hoeven alleen maar de datum te boeken die hun het beste uitkomt!

Waarom een weekend of vakantie doorbrengen in Brussel?

Op zoek naar een bestemming voor een stedentrip in Europa? Er zijn veel verschillende mogelijkheden en het is niet altijd makkelijk om een keuze te maken. Laat ons je bewijzen dat een weekendje weg of stedentrip naar Brussel precies kan zijn wat je zoekt:

  • Architectuur: de hoofdstad van België, Brussel, heeft prachtige gebouwen in de hele stad, in verschillende architectonische stijlen. Als je door de stad wandelt, kun je ze op elke straathoek bewonderen: middeleeuwse overblijfselen, gebouwen uit de Jugendstil, futuristische bouwwerken, modernistische en brutalistische wijken, hedendaagse architectuur, enzovoort. En hoe kun je natuurlijk de gotische en klassieke stijl van de Grote Markt en zijn gebouwen uit het einde van de 17e eeuw missen? Het plein staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en dé bezienswaardigheid is het majestueuze stadhuis en belfort, gebouwd in de 15e eeuw.
  • De Europese instellingen: Brussel wordt beschouwd als de hoofdstad van Europa vanwege de vele Europese instellingen in de stad. Een weekendje weg in Brussel geeft je de kans om een aantal van deze instellingen te bezoeken, en dat is een ervaring die je niet elke dag krijgt! Deze bezoeken zijn zeer leerzaam en geschikt voor alle leeftijden. Deze instellingen bevinden zich in een wijk in Brussel die bekendstaat als de Europese wijk. Je kunt de vergaderzaal van het Europees Parlement, het Parlamentarium en het Huis van de Europese geschiedenis bezoeken, evenals de Europese Raad.
  • Cultuur: geniet van je verblijf in Brussel om deel te nemen aan culturele activiteiten, zoals een bezoek aan de verschillende musea van de stad. Je hebt keuze in overvloed, want de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België omvatten het Magritte Museum, het Museum voor Moderne Kunst, het Museum van Oude Meesters en de Musea Wiertz en Meunier. Liefhebbers van originele en ongewone musea kunnen terecht in het Biermuseum van Schaarbeek! Neem voor een gezinsuitstapje je kinderen en tieners mee naar het Instituut voor Natuurwetenschappen om de dinosaurus galerij te bekijken, de grootste van Europa.
  • Gastronomie: je kunt er zeker van zijn dat de Brusselse specialiteiten je elke dag van je verblijf zullen plezieren. Van de beroemde mosselen met frietjes en Vlaams stoofvlees tot stoemp en waterzooi, maar ook wafels, speculaas, smoutebollen en bier, je zult zeker genieten van talrijke smakelijke pauzes. Brussel is ook de hoofdstad van de chocolade en hier werd de praline uitgevonden. Vergeet dus niet wat in te slaan en mee te nemen als souvenir van je reis naar België!
  • De parken: je weekend of verblijf in Brussel zal gevuld zijn met prachtige wandelingen in de prachtige groene parken, want het is een zeer groene stad. Een van de meest weelderige parken is het 11 hectare grote Park van Brussel, waar je zeldzame bomen en een zestigtal beeldhouwwerken tegenkomt, evenals een achthoekig zwembad. Wandel door het Terkamerbos dat wordt beschouwd als het centrale park van Brussel, de Tuin van de Abdij van Ter Kameren, de Plantentuin, het Jubelpark en vele andere.
  • Stripverhalen: België is beroemd om zijn bestverkochte stripverhalen, zoals de Smurfen, Lucky Luke, Robbedoes en Kwabbernoot en natuurlijk Kuifje. Stripverhalen zijn absoluut een Belgische traditie, en Brussel is de hoofdstad ervan. De stad eert haar auteurs en stripfiguren in haar stadslandschap door middel van een "Striproute": meer dan 80 muurschilderingen verspreid over de verschillende wijken. Fans van strips, manga en stripboeken kunnen terecht in tal van musea en gespecialiseerde boekhandels!


Wat kun je doen tijdens een weekend of een langer verblijf in Brussel?

Of je nu met z'n tweeën, met het gezin of met vrienden bent, plan je weekend of stedentrip naar Brussel voordat je vertrekt. Hier zijn een paar ideeën om je op weg te helpen:

  • Wandelen door de stad en door elke wijk
  • De Grote Markt bekijken
  • Monumenten bekijken en bezoeken
  • De Europese wijk bezoeken
  • Picknicken in een park
  • Een museum bezoeken
  • Belgisch bier proeven
  • Belgische specialiteiten proeven
  • Belgische chocolade kopen als souvenir
  • Een kunstgalerij bezoeken
  • Shoppen
  • Ontspannen in je hotelkamer
  • Genieten van de spa in je hotel


8 plekken die je niet mag missen tijdens een weekend of verblijf in Brussel

Je staat op het punt om naar Brussel te vertrekken, op slechts anderhalf uur met de trein van Parijs! We hebben een selectie gemaakt van 8 plekken die je zeker moet bezoeken tijdens je verblijf in Brussel, België.


De Grote Markt

Begin je weekend in het centrum van Brussel op de mythische Grote Markt. Maar check natuurlijk eerst in in je hotelkamer, inclusief ontbijt, geboekt voor de beste prijs op Weekendesk. De Grote Markt, beschouwd als één van de mooiste van Europa, staat op de Werelderfgoedlijst.

Neem de tijd om dit plein, omringd door Vlaamse barokke gebouwen, en het ongelooflijke stadhuis, in gotische en klassieke stijl, te bewonderen. Je zult ook versteld staan van de renaissancegevel van het Broodhuis en de huizen die de gilden vertegenwoordigen. De architectonische details van de Grote Markt zorgen ervoor dat je er uren naar wilt kijken!


Manneken Pis

Op een steenworp afstand van de Grote Markt ligt het kleine, historische en humoristische monument dat symbool staat voor de stad Brussel en haar humor: het Manneken Pis. Het Manneken Pis is een bronzen beeldje van een naakte jongen die staat te plassen. Het werd opgericht in 1619 en bij bepaalde gelegenheden wordt het beeldje voor de gelegenheid in een kostuum gestoken. Als je zijn garderobe wilt zien, kun je alle 883 kostuums bekijken in het Museum van de stad Brussel. Minder bekend en maar een paar straten verderop kun je haar vrouwelijke versie zien, de Jeanneke Pis.


Het Koninklijk Paleis

In het hart van de hoofdstad ligt het prachtige Koninklijk Paleis van Brussel. Het is de officiële residentie van koning Filip van België en de koninklijke familie. Helaas is het paleis niet het hele jaar geopend voor bezoekers, maar in bepaalde weken is het mogelijk om naar binnen te gaan en de groots versierde kamers te ontdekken. In ieder geval zijn de buitenkant en het terrein zeker een bezoek waard in de koninklijke wijk!


Het Atomium

Nadat je hebt uitgerust in je hotelkamer in het centrum van Brussel, vertrek dan naar het Atomium, een van de bezienswaardigheden van de hoofdstad. Net als de Eiffeltoren werd het Atomium gebouwd voor de Wereldtentoonstelling van 1958. De moderne architectuur stelt de vergroting voor van een elementair ijzerkristal, 165 miljard keer, waarbij de 9 bollen elk een ijzeratoom voorstellen. Aarzel niet om naar binnen te gaan, de tentoonstellingen te bezoeken en te genieten van het panoramische uitzicht over de regio.


De Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen

Vlak bij de Grote Markt liggen de Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen in Brussel, drie winkelgalerijen: de Koninginnegalerij, de Koningsgalerij en de Prinsengalerij. Ze werden geopend in 1847 en de prachtige architectuur van dit complex is geïnspireerd op Italiaanse paleizen, in renaissancestijl. Je zult het heerlijk vinden om onder het glazen dak door te wandelen, de boetiekjes in te gaan om te winkelen en jezelf te trakteren in een van de patisserieën, koekjeswinkels of Belgische chocolatiers.


Het Magritte Museum

Na een goede nachtrust in je hotelkamer en een lekker ontbijt begin je de dag van je verblijf in Brussel met het Magritte Museum. Hier kun je 's werelds grootste collectie van het werk van de Belgische kunstenaar René Magritte bewonderen, met 230 werken: schilderijen, beeldhouwwerken, tekeningen, gouache schilderijen, voorwerpen, enz. Reizigers die van kunst en cultuur houden, zullen blij zijn dit veelbezochte museum in Brussel te ontdekken, dat 8 nominaties en prijzen heeft gewonnen.


Het Justitiepaleis

In de populaire wijk de Marollen kun je het monumentale Paleis van Justitie in Brussel niet missen - op dit moment het grootste ter wereld. Dit monument werd ingehuldigd in 1883 en is een echt architecturaal juweeltje. Je zult onder de indruk zijn van de gigantische afmetingen! Aarzel niet om de Grieks-Romeinse hal binnen te gaan om de schoonheid, de vele zuilen, de trappen en de beelden te bewonderen. Afhankelijk van de duur van je verblijf in Brussel wil je hiervoor misschien een gaatje maken in je programma.


Mini-Europa

Mini-Europa is een attractie die, zoals de naam al doet vermoeden, heel Europa in het klein voorstelt. Wandel door dit bloemrijke park en ontdek 350 monumenten uit 27 landen van de Europese Unie (en het Verenigd Koninkrijk), weergegeven op een schaal van 1:25, met kleine figuurtjes en animaties. Het is een leuke en plezierige activiteit die jong en oud zal aanspreken! En waarom ga je niet samen mosselen met friet eten na dit geweldige bezoek?