📍Selectie van aanbiedingen bij jou in de buurt**
📅 Gratis annuleerbaar tot 2 dagen voor vertrek**
✅ Boek nu en betaal later of in termijnen**.
Weekendje weg in Amsterdam
HomeWeekend NederlandWeekend Noord-HollandWeekend Amsterdam

Weekendje weg in Amsterdam

De bruisende en trendy hoofdstad van Nederland, Amsterdam, is dé bestemming bij uitstek voor je volgende stedentrip. Je hebt maar een paar dagen nodig om deze Nederlandse stad, beroemd om zijn grachten, pittoreske architectuur en artistiek erfgoed,...Lees verder

27 aanbiedingen
1 - 24 resultaten 27
gift
Waarom zou je geen vakantie cadeau doen?

Met onze cadeauverblijven geef je de ervaring van je keuze: de gelukkigen hoeven alleen maar de datum te boeken die hun het beste uitkomt!

Waarom een weekend weg gaan naar Amsterdam?

Voor reizigers in hart en nieren en citytrip fans is Amsterdam om vele redenen een must in Europa. Geloof ons, deze bestemming wil je niet missen! Hier zijn verschillende (zeer) goede redenen om een weekend of een vakantie in Amsterdam door te brengen:

  • Voor de architectuur: de bijzondere charme van Amsterdam is deels te danken aan de unieke bouwstijl, prachtige gebouwen, stenen bruggen en smalle, kleurrijke huizen met speciale gevels. Stop bij het Amsterdam Centraal Station, de Dam, het Koninklijk Paleis en natuurlijk de Grachtengordel, met zijn herenhuizen en gebouwen met grote ramen.
  • Voor de grachten: als je aan Amsterdam denkt, denk je onvermijdelijk aan de grachten, de bootjes en bruggen met fietsen erop. De stad wordt ook wel "Venetië van het noorden" genoemd en de grachten staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De stad heeft 165 grachten, waar je doorheen kunt varen aan boord van een binnenvaartschip.
  • Voor de musea: als je een liefhebber bent van kunst en schilderkunst, ga dan naar het beroemde en bijzondere Rijksmuseum om een collectie objecten en schilderijen te bewonderen van meesters als Vermeer, Rembrandt en Frans Hals. Het Van Gogh Museum is ook zeker een bezoek waard tijdens je reis. En een bezoek aan het Anne Frank Huis Museum, gewijd aan de jonge Anne Frank en haar leven, is een must.
  • Voor de gastronomie: trakteer jezelf op een culinaire break en proef de heerlijke Nederlandse specialiteiten, die in Amsterdam gemakkelijk te vinden zijn. Met kazen, poffertjes, bitterballen, stroopwafels, kroketten, friet met heerlijke sauzen en rauwe haring, geniet je van je weekendje Amsterdam om nieuwe smaken uit te proberen en jezelf te verwennen!
  • Voor de sfeer: iedereen zal je vertellen dat je je goed voelt zodra je voet zet in Amsterdam. Overdag of 's nachts, is de sfeer aangenaam, ontspannen en joviaal. Het is een stad op mensenmaat, avant-gardistisch, vriendelijk en tolerant. Amsterdam ademt ook een poëtische sfeer uit, met bloemen in de typische straatjes, kleine cafés, tuinen, huizen en grachten.
  • Voor de bereikbaarheid: Amsterdam, in Nederland, is een Europese stad die je zowel een aangename verandering van omgeving bezorgt, als geografisch dicht in de buurt ligt. Ideaal voor een korte vakantie met je partner, familie of vrienden! Het is een bestemming die snel en gemakkelijk te bereiken is met de trein of met het vliegtuig, ook vanuit grote Franse steden: Parijs, Lyon, Marseille, Bordeaux, Nantes, Toulouse, Nice, Lille, enz.


Wat kun je doen tijdens een weekend of een langer verblijf in Amsterdam?

Nu je je hotelkamer hebt geboekt voor het aantal nachten dat je wilt, is het tijd om na te denken over het programma van je reis. Wil je je weekend of verblijf in Amsterdam nog onvergetelijker maken?

Hier zijn een paar ideeën voor activiteiten om te doen :

  • Een wandeling door alle Amsterdamse wijken
  • Een wandeling langs de grachten
  • Een rondvaart op een boot of roeiboot
  • Bezoek de monumenten en musea
  • Ontspan in je hotelkamer
  • Eten in een restaurant of streetfood afhalen
  • Slenter over een van de Amsterdamse markten
  • Maak een wandeling in een van de parken van de stad
  • Fiets door Amsterdam


Hoe kies je je hotel in Amsterdam ?

Als je een weekend of vakantie in Amsterdam wilt doorbrengen en je thuis wilt voelen, moet je je koffers neerzetten in een hotel dat 100% bij je past. Hier zijn de stappen en belangrijkste punten om je te helpen het perfecte hotel voor jou te kiezen:

  • Weet waar je van houdt: ben je meer fan van een luxe hotel of van een authentiek hotel? Voordat je een hotelkamer in Amsterdam boekt, bespreek je smaak en eisen met de persoon of personen met wie je deze reis deelt. Zo weet je precies waar je naar op zoek bent.
  • Bepaal je budget: nu je het type hotel dat je leuk vindt in gedachten hebt, bepaal je samen met je familie en vrienden het budget dat je beschikbaar hebt om je hotel te boeken. Afhankelijk van de prijs die je bereid bent uit te geven voor een kamer en het aantal nachten dat je wilt boeken, kun je onze selectie bekijken.
  • De wijk en de locatie kiezen: één van de belangrijkste punten bij het kiezen van een hotel is dat het goed gelegen moet zijn, in het centrum van de stad. Zoek uit wat de beste wijken zijn volgens je criteria of de wijken die je het meest interesseren, en zoek alleen een hotel in deze wijken.
  • Ontdek de hoteldiensten: zijn bepaalde hoteldiensten essentieel als je van je vakantie wilt genieten? Dankzij onze nauwkeurige zoekfunctie vind je hotelaanbiedingen met diensten zoals een 24-uursreceptie, een spa, een restaurant, halfpension, enz.
  • Raadpleeg beoordelingen: om meer te weten te komen over de kwaliteit van een hotel en zijn diensten, is er niets beter dan de beoordelingen van gasten te raadplegen. Op Weekendesk heeft elk hotel een beoordeling op 10, achtergelaten door reizigers, evenals commentaren die hun ervaring samenvatten met positieve en negatieve punten.
  • Boek je hotel: nu alles in overeenstemming is met je wensen, je budget, de duur van je verblijf en het hotel dat je hebt gekozen, is het tijd om het zo snel mogelijk te boeken. Kies een kamer met een mooi uitzicht en ontbijt inbegrepen, om energie op te doen voordat je aan je Amsterdamse avontuur begint.


Wat zijn de plekken die je echt moet zien in Amsterdam?

Inspiratie nodig voor je reis? Ontdek een aantal onmisbare plekken die je kunt bezoeken tijdens een weekend of langer verblijf in Amsterdam, afhankelijk van wat je wilt doen:

  • De rosse buurt: Amsterdam is beroemd om zijn rosse buurt, met rode neonreclames en etalages die de straten en grachten verlichten. Deze tour is niet geschikt voor een gezinsuitstap, maar als je met z'n tweeën of met vrienden in Amsterdam bent, aarzel dan niet om er uit nieuwsgierigheid heen te gaan! Dit is een verrassende, levendige en zwoele uitgaansbuurt voor volwassenen.
  • Het Rijksmuseum: er zijn meer dan 75 musea van allerlei soorten in de zeer culturele stad Amsterdam. Maar dit is een van de musea die je niet mag missen als je hier een paar nachten verblijft, of het nu voor een weekend is of voor een langer verblijf. Het Rijksmuseum is als het Louvre van Amsterdam, een van de grootste musea ter wereld, met meer dan 8000 werken in 200 zalen.
  • De grachten: wat zou een bezoek aan Amsterdam zijn zonder een wandeling langs de grachten en een rondvaart? Nadat je de dag bent begonnen met een heerlijk ontbijt in je hotel, ga je samen met je geliefde de grachten ontdekken. Een rondvaart geeft je een onvergetelijke ervaring en de kans om prachtige uitzichten te bewonderen. Er zijn zelfs kaas- en wijncruises!
  • Anne Frank Huis: dit is een van de meest emblematische bezienswaardigheden van Amsterdam. Het is een museum gewijd aan Anne Frank, een jonge Joodse schrijfster tijdens de Tweede Wereldoorlog, die met haar familie in dit gebouw woonde. Haar dagboeken worden in het museum tentoongesteld. Het is een meeslepend bezoek dat ontroerend, leuk en geschikt is voor alle leeftijden. Reserveer je kaartjes voor dit populaire Amsterdamse museum ruim van tevoren!

Maar je kunt ook een bezoek brengen aan de Jordaan, het Van Gogh museum, de Amsterdamse markten, enz.



Met wie moet je een weekend of vakantie doorbrengen in Amsterdam?

Met wie ga je een weekend of vakantie organiseren in Amsterdam?


Ontdek Amsterdam met twee

Vertrek met je wederhelft naar Amsterdam in Nederland, zonder bijzondere reden of juist om een gebeurtenis te vieren: jullie jubileum, de dag dat jullie een relatie begonnen, een verjaardag of Valentijnsdag. De zachte manier van leven en de schoonheid van Amsterdam maken het de perfecte plek voor een weekend vol romantiek en liefde. Met grachten door de hele stad waan je je in Venetië! Boek een kamer in een mooi hotel met positieve beoordelingen, inclusief ontbijt, en ga Amsterdam ontdekken met je favoriete persoon. Je zult het heerlijk vinden om over de geplaveide straten te slenteren, de typische huizen en tuinen te bekijken, naar de bloemenmarkt te gaan met zijn prachtige tulpen, een rondvaart over de grachten te maken en te dineren in een restaurant voor twee om de dag in stijl af te sluiten. De legende vertelt dat koppels die kussen op de Magere Brug eeuwige liefde ervaren, dus je weet wat je te doen staat! Het Amsterdamse landschap is perfect voor een romantisch weekendje weg.


Neem je familie mee naar Amsterdam

Amsterdam, in Nederland, is een geweldige speeltuin voor heel je gezin, met iets voor kinderen, tieners en ouders. Het is een van de beste steden in Europa om als gezin te bezoeken tijdens een stedentrip! Boek een grote kamer voor het hele gezin in een hotel met zeer goede beoordelingen. Afhankelijk van de prijs die je per nacht wilt betalen voor je weekend of vakantie, hebben we genoeg Amsterdamse hoteldeals waar je uit kunt kiezen. ‘s Ochtends begin je de dag met een heerlijk ontbijt dat bij de prijs is inbegrepen en dan ga je op ontdekking om veel gezinsactiviteiten te doen: fietstochten in de wijk Jordaan, wandelen langs de grachten en musea bezoeken om het hele gezin te vermaken. Het is belangrijk om iedereen mee te nemen naar het Anne Frank Huis museum om over de geschiedenis te leren, maar ook naar het Rijksmuseum voor kunst en cultuur. Vergeet na al deze spannende avonturen niet om een pauze in te lassen, zodat de kinderen kunnen uitrusten in het comfort van je hotelkamer. ‘s Avonds kunnen jong en oud zich tegoed doen aan Nederlandse specialiteiten in een Amsterdams restaurant.


Bezoek Amsterdam met vrienden

Voor een eerste trip met je vriendengroep of een trip die je elk jaar organiseert, is Amsterdam in Nederland een perfecte bestemming. Boek voor je weekend of verblijf hier een kamer (of kamers) in een goed gelegen hotel in een centraal deel van de stad, met positieve beoordelingen. Als je 's ochtends wakker wordt, geniet je van je ontbijt van het buffet in je hotel en ga je met je vrienden op pad voor het programma dat je hebt bedacht. Fiets door de stad (er zijn 8 emblematische wijken om te ontdekken) en geniet van een gezellige lunch in een goed restaurant. Bezoek daarna het Van Gogh museum, het Rijksmuseum, waar je vriendengroep van kunst- en cultuurliefhebbers versteld zullen staan van de werken. Ga niet weg zonder het Anne Frank Huis Museum gezien te hebben, een must-see. Je vakantie gaat verder met een rondvaart door de grachten, een wandeling in dierentuin Artis en zijn groene omgeving en waarom niet het Diamantmuseum. ‘s Avonds kun je genieten van het bruisende nachtleven van Amsterdam en onvergetelijke momenten beleven met je vrienden.

Volgende bestemmingen Noord-Holland zouden je ook kunnen interesseren