📍Selectie van aanbiedingen bij jou in de buurt**
📅 Gratis annuleerbaar tot 2 dagen voor vertrek**
✅ Boek nu en betaal later of in termijnen**.
Weekendje weg in Brugge
HomeWeekend BelgiëWeekend VlaanderenWeekend West-VlaanderenWeekend Brugge

Weekendje weg in Brugge

Brugge wordt niet voor niets het Venetië van het Noorden genoemd. De werelderfgoedstad is een van de mooiste steden en een top bestemming voor een romantisch weekend weg ! Geniet van een boottocht op de Brugse reien, ontdek de talloze...Lees verder

28 aanbiedingen
1 - 24 resultaten 28
gift
Waarom zou je geen vakantie cadeau doen?

Met onze cadeauverblijven geef je de ervaring van je keuze: de gelukkigen hoeven alleen maar de datum te boeken die hun het beste uitkomt!

Waarom een weekendje weg gaan naar Brugge?

  • Om een minder bekende stad in België te ontdekken: net zo de moeite waard als Brussel! Het is zelfs een veelbezochte stad. Met zijn Vlaamse huizen, middeleeuwse charme en grachten is het zeker de moeite waard om er even tussenuit te gaan. De stad staat zelfs op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.
  • Een stad waar je je thuis voelt: Brugge ademt authenticiteit, rust en stilte. Het is de perfecte plek om te fietsen, een tochtje met een paardenkoets te maken, een rondvaart door de grachten te maken, door de straten te slenteren en de typische architectuur te ontdekken, enzovoort. Allemaal goede redenen om een uitstapje naar Brugge te maken.
  • Om geschiedenis en cultuur op te snuiven: de architectuur van de stad is door de tijd heen bewaard gebleven en vertelt om elke hoek zijn eigen verhaal. Tijdens je weekend in Brugge zul je genieten van een bezoek aan de historische wijken, monumenten en musea.
  • Ideaal voor een romantisch weekendje weg: met zijn reien, smalle bloemrijke straatjes en schoonheid uit een andere tijd is Brugge een stad met een romantische sfeer. Boek je romantisch weekendje in Brugge op Weekendesk!
  • Voor de chocolade: België, en Brugge in het bijzonder, is beroemd om zijn voortreffelijke chocolade. Je kunt een aantal van de beste chocoladewinkels van de stad bezoeken en er een paar proeven tijdens je verblijf. Vergeet niet een paar dozen in je koffer te stoppen!


Welke activiteiten zijn er beschikbaar voor een weekend of langer verblijf in Brugge?

Brugge biedt een veelheid aan interessante en gevarieerde activiteiten.


Maak een minicruise op een rondvaartboot

Dit is een van de leukste dingen om te doen tijdens een weekend of langer verblijf in Brugge: een rondvaart over de grachten. Het is een ongewone en charmante manier om de stad te bezoeken en meer te leren over haar geschiedenis, dankzij het gezelschap van een lokale gids die de tocht van commentaar voorziet. Je vaart langs Vlaamse gevels en bewondert hun architectuur, evenals geheime tuinen die alleen zichtbaar zijn vanaf het kanaal, en je vaart ook onder bruggetjes door. Een activiteit die je echt moet doen!


Wandelen door het historische centrum

Het stadscentrum zit vol historische schatten, die je moet zien tijdens een wandeling tijdens je weekend of vakantie in Brugge. Een van de meest emblematische monumenten is het 13e-eeuwse belfort, dat uitkijkt over de stad en een panoramisch uitzicht biedt. Het is een 83 meter hoge middeleeuwse toren op het centrale plein, de Markt. De moedigsten kunnen de 366 treden beklimmen en de zijn beiaard en zijn geschiedenis ontdekken. En mis het majestueuze Stadhuis, de Basiliek van het Heilig Bloed en de Brugse Vrije niet. In het historische centrum zijn ook veel prachtige gotische gebouwen te bewonderen.


Musea bezoeken

Geniet van je weekend weg in Brugge om de vele musea te bezoeken. Mis een bezoek aan het Historium Brugge niet, een museum waar je je kunt onderdompelen in het leven hier van de middeleeuwen tot de 15e eeuw. Het is een geweldige manier om terug te gaan in de tijd en meer te leren over de geschiedenis van de stad. Er is ook het Groeningemuseum, met zijn collectie Vlaamse primitieven. Andere meer originele musea zijn het Frietmuseum (het enige in zijn soort ter wereld), het Diamantmuseum, het Chocolademuseum, het Kantmuseum en het Biermuseum.


Bekijk de Madonna van Brugge

Stop bij de 13e-eeuwse gotische Onze-Lieve-Vrouwekerk om Michelangelo's marmeren beeld van de Maagd en het Kind te bewonderen. Het werd gebeeldhouwd tussen 1501 en 1504 en is het enige werk van Michelangelo dat Italië tijdens zijn leven verliet. Met een hoogte van 1,25 meter is het een bijna levensgroot beeld. Een van de parels van Brugge!


Een rondleiding door het begijnhof

Het Brugse begijnhof is een oase van rust. Het werd in 1245 gesticht door de Gravin van Vlaanderen en ligt vlakbij het stadscentrum. Het maakt deel uit van het religieuze erfgoed van Brugge en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is een klooster, bestaande uit witte huisjes, dat vroeger werd bewoond door nonnen en begijnen (geëmancipeerde, alleenstaande of weduwe geworden vrouwen) om een vroom leven te leiden. Vandaag de dag wordt het gebouw bewoond door een gemeenschap van benedictijner nonnen. Je kunt een wandeling maken door de tuin, omringd door bomen en bedekt met tulpen en narcissen.


Bezoek de brouwerij De Halve Maan

De biercultuur is erg belangrijk in België, vooral in Brugge. Als je een bierliefhebber bent, is dit dé reis om goed Belgisch bier te proberen. Ontdek de oudste brouwerij van Brugge, opgericht in 1856: Brouwerij De Halve Maan. Het is al 6 generaties lang een familiebrouwerij. Hier kun je niet alleen een biertje proeven, maar ook de huidige en vroegere brouwerijen bezoeken. Met de uitleg van een gids is het een heel interessant bezoek!



Wat te doen tijdens een weekend weg in Brugge?

Hier zijn een paar ideeën om je weekend of korte vakantie in Brugge mee in te vullen:

  • maak een boottocht over de grachten
  • wandel door het historische centrum van de stad
  • beklim de trappen van het belfort
  • bezoek de verschillende musea
  • bezoek de monumenten van de stad
  • ontdek de Vlaamse architectuur
  • maak een ritje in een paardenkoets
  • proef lekkere Belgische chocolade en andere specialiteiten
  • ontspan in je hotel
  • wandel door de parken en tuinen
  • geniet van een Belgisch biertje op het terras


Met wie ga je een weekendje weg naar Brugge?


Brugge met je partner

Als Brugge de bijnaam "het Venetië van het noorden" heeft, dan is het zeker de perfecte plek voor een romantische vakantie! De sfeer van de stad, met zijn smalle, bloemrijke straatjes en grachten, leent zich uitstekend voor een romantisch uitstapje in België. Het enige wat je hoeft te doen is een kamer te boeken in een comfortabel, voordelig geprijsd hotel in het centrum van de stad op Weekendesk. Pak je koffers voor je weekendje Brugge met z'n tweeën en je programma om optimaal te genieten van deze bestemming. Architectuur, cultuur, geschiedenis, gastronomie, er is veel te ontdekken in Brugge met z'n tweeën. Aarzel niet om een ritje met de fiets of paardenkoets door de stad te maken.


Brugge met het gezin

Schoolvakantie of een lang weekend in het vooruitzicht? Neem het hele gezin - kinderen, tieners en ouders (en misschien zelfs grootouders) - mee op een uitstapje naar Brugge. In deze charmante Belgische stad kun je samen genieten van cultuur, geschiedenis en kunst. Je kunt je kamer, of kamers, voor de beste prijs boeken op Weekendesk, in het hotel dat je inspireert uit onze ruime selectie. Dit is hét moment om ervaringen te delen en gezinsactiviteiten te doen, zoals naar een museum gaan of een wandeling maken. Jong en oud zullen zeker onder de indruk zijn van het Brugse Belfort! Je kinderen zullen zeker dol zijn op het leuke en originele Frietmuseum.


Brugge met vrienden

Op zoek naar een onvergetelijk uitje met vrienden in een charmante stad? Organiseer een weekend of een vakantie in Brugge, België, om een paar dagen samen te komen. Brugge heeft een schat aan cultuur, architectuur en geschiedenis waar je vrienden zeker van zullen houden. Op Weekendesk kun je een kamer (of meerdere kamers als je een grote groep vrienden hebt) in een hotel boeken voor één of twee nachten. We hebben een selectie van hotels voor alle budgetten, in het hart van Brugge en met goede recensies. Afhankelijk van wat je groep wil doen, kun je dingen doen die bij je passen: een rondvaart door de grachten, een wandeling door het begijnhof, een proeverij van ambachtelijk Belgisch bier, een maaltijd met Belgische friet, een wandeling door de historische wijk, enz.